måndag 30 juli 2007

SURPRISE!!!!!!! GOTLAND TUR OCH RETUR







YEEEEESSSSAAAH!!! Vi lurade alla!!! Planterade ut felande info om att vi hade mysdag på Öland och dessvärre inte hade tid att åka och hälsa på folket på Gotland.. Samtidigt satt vi på färjan över från Öland till Gotland! Jag och Hanna hade kontakt med Fredrik under dagen och visste vart Marit och co befann sig. Vi smög längst väggarna i Visby tills vi kom till restaurangen där gänget lunchade.. Med adrenalinet pumpande i kroppen och energin på topp överraskade vi hela bunden! Sååå himla roligt!!! Och det blev ett oförglömligt dygn på Gotland!
Jag och Hanna såg "Trollkarlen från oz", väääldigt intressant att se den utifrån! Jag blev så stolt att se mina duktiga vänner, sååå himla bra!
Vi fortsatte med mys, sushi, drinkar, partybuss, vin och härligt umgänge!
Tack mina godbitar för mysig stund.. Underbart är kort.

Och just for the record: I keep the bike.

lördag 28 juli 2007

UPPDATERING ÅT FOLKET!




Jag har fått klagomål, med all rätt! Uppdatering är på sin plats och jag får ta och skärpa mig nu. Det anonyme vän som lämnat kommentar om uppdatering har alldeles rätt och från och med nu ska jag ta mig i kragen. Skyller en del (pytteliten del!) på ofantligt dålig uppkoppling.. Därav inga bilder heller! De kommer så småningom dock! Prima!:)

Idag är det lördag. Har precis kört klart Astridshowen, hur kul som helst! Barnensdag är avklarad och imorgon är det ledig söndag!!!

Brorsan jobbar extra som sockervadds-skapare, en riktigt grym sådan!

På onsdag ska vi gå på The Ark, Sahara Hotnights och Bokaspers orkester i Borgholm! Jag är så lycklig så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Jaaaag vet att jag oftast blir överexalterad över saker och bygger upp förväntningar. Ska kanske vara försiktig med det för att undvika besvikelse.. Eller så inte! DET SKA BLI SÅÅÅÅ SJUKT ROLIGT!!!!:)

Nadja har kommit hem från sjukhuset nu. Men är fortfarande sjukskriven i 2 veckor till, så hon får tillfriskna den lilla tokan. Krya på dig Nadjis!!!!

Nu ska jag leta upp min Brorsa, vi ska se en film och mysa denna lördagkväll.. som de två partypinglor vi är!

Må väl!!!

fredag 27 juli 2007

FRIDFULL FREDAG!




Fredag den 27:e juli. Tiden flyger iväg och jag med den. Det har varit en bra vecka.

Hanna körde sin sista show i lördags, Astrid-showen. Så sjukt mycket folk!! Vi tog ett glas vin efter showen och hängde lite i restaurangen.. Det var väl den stora partydagen för många, men inte för oss.. Vi laddade nämligen inför söndagen.

SÖNDAGEN blev den bästa söndagen någonsin. Vi trotsade den grå himmelen och la oss på stranden varpå solens strålar sakta med säkert började skina igenom molntäcket och slutligen gav oss en heldag på stranden med klarblå himmel och solsken. Det blev glass, beachvolley och en nyans mörkare solbränna. I takt med att regnet och stormen kom, startade "Lindström-Larsson AB" sin strapatsrika resa mot en rekorderlig partykväll i Borgholm. Efter att ha engagerat hela camping för att lösa logistikfrågorna med skjutsning och hämtning delade vi en flaska vin och åt mat på restaurangen. Söta Matilda skjutsade oss och kl 22.oo klev vi in på "Strand" och hade en sjukt rolig kväll tillsammans med över 1000 andra glada partymänniskor. Vi stod i toalettkön och pratade om att det borde finnas nån vi känner på stället.. Inom loppet av 2 minuter dök Karin, en kompis till Hannas syrra, och Johanna, som jag hängde med i Jönköping, upp.. När man talar om trollen.
Fantastiskt kväll med Brorsan som jag sent kommer att glömma. Vi liftade hem med en busslast med killar, det tyckte vi va en bra idé vid den tidpunkten. Crazy vi är.. och lite omdömeslösa kanske. Men slutet gott allting gott.. Vi knackade på hos Brorsans kusin mitt ute i ingenstans (Läs: Djupvik) kl 05.00 och fick oss en varsin säng att sova i. Herregud vilken härlig kväll, min brorsa och jag.. Vi kan vi! dagen efter vaknade vi utan en tillstymmelse till baksmälla.. Perfectamento!

En sak som jag funderat på och som slog mig flera gånger under partykvällen: Tror killar att tjejer blir charmade av att bli tafsade på eller av att få en nyp i häcken?!
I så fall vill jag göra ett statement här och nu. Svaret är: NEJ! NEJ, nej och åter nej. Bra, då har jag fått det sagt.

Övriga veckan har varit bra.. Min kära pappa har åkt till Grekland, vilket är lite fuskigt med tanke på att solen inte förgyller vår tillvaro allt för mycket här hemma. Men jag är glad för pappsen att han får lite härlig semester.. Här alternerar regn och sol i samma tempo som en tennisboll flyger fram och tillbaka under tennismatch. Bra liknelse, nog en av mina bästa;)

Sara har kört showerna denna vecka. Det har gått jättebra och HUR mycket folk som helst under showerna! Hanna har hoppat in som den berömde karaktären "Superhjälten Blixten" under minidisco, hon gjorde ett litet gästspel som en viss Ströbaek skulle sagt.

Jag har börjat springa. Kors i hela jäkla taket, det trodde jag aldrig. Men herregud vilken underbar känsla efter en joggingtur! I love it! Nu gäller det bara att hålla i det och köra vidare.. Det brukar vara här det faller.. Men jag hoppas på en höst med kontinuitet och balans där jag kan ha rutiner och vanor som går att upprätthålla och inte drabbas av ett flängigt liv.

Allas vår underbara Nadja har det bra där nere på Gran Canaria. Förutom att hon fått lunginflammation och hamnat på sjukhus! Men som allt annat klarar hon ju detta också.. Saknar henne sjukt mycket min lilla Nadjis. Tycker att hon ska komma hem nu.

MINA sötisar på Gotland.. saknar er!! Önskar SÅÅÅ att jag kunde besöka er, men det verkar som att det blir svårt.. TYPISKT! Hade varit fantastiskt! Men, men.. ibland kommer livet ivägen för ens planer och då är det bara att gilla läget.. Dessutom ses vi i höst då det vankas musikal igen!:)

söndag 22 juli 2007

BACK TO THE ISLAND


Tillbaka på ön och back in buisness.. Hade en skön fredag i Stockholm. Bakade scones och åt frukost med Magnus och Åsa och joinade Hanna på hennes lunch innan jag for till Arlanda för att ta flyget till Kalmar. Fantastiskt mysigt och Hanna är som vanligt fantastiskt underbar, supermysigt att hinna ses.
Flög kl 15 från Arlanda och landade på Böda sand vid 18-tiden.. Körde minidisco och show och hepp så var man tillbaka i bubblan igen. Känns overkligt att jag varit borta överhuvudtaget.
Känns skönt att vara tillbaka och att kunna hitta lite lugn.. Även en mycket van "flängare" blir lite trött ibland.. Det har tagit på krafterna att ha besök, fundera på begravningen, fixa resa..osv.. Men nu är det bara att ta nya tag. Känns skönt.. som sagt..;)

På söndag åker Dröse&Norberg-gänget till Gotland.. Hade gärna varit med er och busat! Saknar er, era tokar!!

Hoppas alla mina söta vänner har en härlig sommar!! Ser fram emot en höst med mycket umgänge, mysiga kvällar och diskutioner om livet.. och kanske ett glas rött eller två..

fredag 20 juli 2007

MORSMORS BEGRAVNING..


Japp, då var det gjort. Jag lämnade Öland och tog flyget från Kalmar till Arlanda. Bilkaravan med familjen till Falun för begravningen. Träffade mormors systrar, morfars syskon som jag inte sett på åååår och all annan släkt. Overkligt att vi samlades för att ta farväl av mormor. Det blev en jättefin begravning.. Jag klarade av att sjunga mina två låtar, med en hel del svaj på rösten, men jag klarade det! Ville så gärna göra det och det gick. Helt klart mitt svåraste "gig" någonsin.. Att kämpa bort klumpen i halsen och få ur sig toner medans man står där bredvid kistan, alla blommor och nära och kära i bänkraderna var fruktansvärt svårt. Men jag gjorde det för henne. Kändes så skönt att få göra det för jag vet att mormor skulle ha uppskattat det otroligt mycket och för familjen och släkten. Chrille och morbror Pelle spelade gitarr och som alltid är det jobbigt, svårt och sorgligt med begravningar.. Men finare begravning än mormors går nog inte att få. Efteråt va det kyrkkaffe på schemat och jag satt bredvid morfars syster Kerstin. Världens härligaste krutgumma och att prata med henne och morfars bror Arne är som att prata med morfar och känna hans närvaro. Häftigt!
Efter mat och fika svängde vi förbi mormors lägenhet en sista gång.. Kändes väldigt konstigt att gå runt där utan henne och alla saker. Men jag kände ändå ett lugn i mig och det känns skönt att ha begravningen bakom mig. Men usch, va jag saknar henne.

Jag spenderade kvällen i Stockholm i god väns sällskap.. Det blev ett bra slut på en jobbig och omtumlande dag. Tack för det!

Sista versen i "Lilla Vackra Anna", som mormor ofta spelade och sjöng och som jag sjöng till, Chrilles gitarrkomp, på begravningen:

Sist vi följas åt till himmelen, där vi möta far och mor igen.
Vi blir åter unga, börjar åter sjunga
kärleken är livets bästa vän..

onsdag 18 juli 2007

ORGANISATIONS ONSDAG!



Repa, packa, städa, boka, fixa, fixa, fixa..

Idag är Chifen borta, så Malte ska hoppa in och köra show. Ska bli mycket trevligt att äntra scenen med honom igen.. det var ju 1 år sen sist. Och en enormt trvisam och härlig detalj är att bästa Jalle och hans kompis Johan kommer på besök idag!! Så himla roligt! En tråkig detalj är att jag måste stressa iväg direkt efter showen.. Och måste ta mig Hanna eftersom jag inte har körkort. Va?! Visste ni inte det..?? Nämen.. Va?! Nej, jag har inte körkort..jaaaaa, jättekonstigt jag vet! :) Jag har upptäckt att det dyker upp fler och fler tillfällen i mitt liv då jag svär över att inte ha körkort. Så nu får det vara nog. Till hösten ska det tas!

Jag har Hanna-brorsan bilar till Lindströms och vidare till Kalmar flygplats imorgon. Jag ska med ett flyg klockan 07.30. Jajamensan, morgonstund har guld i mund.
Storebror plockar upp mig vid Arlanda och vi far vidare till Falun för morsmors begravning. Det känns både jobbigt och skönt på ett konstigt sätt.. Det är aldrig roligt med begravningar, men det ska bli skönt att ta itu med sorgen på ett praktiskt sätt och att få krama om alla. Jag och kusin-Christopher ska spela och sjunga.. Vet inte om jag kommer att klara av det, men vill göra det för mormors skull. Jag vet att hon skulle gilla det..

Det blir övernattning i Stockholm och färd tillbaka till Öland på fredag. Men först på fredagmorgon ska jag på en casting.. wish me luck!:)

tisdag 17 juli 2007

NU ÄR JAG TILLBAKA!

HELA GÄNGET SAMLAT!


Dags att återuppta bloggandet nu.. Har fått en del kritik för min ofantligt dåliga uppdatering, men nu är timmen slagen,-som Anna Book skulle ha sagt.

Det har varit en minst sagt hysterisk vecka med familjen på besök. Inte en lugn stund.. Mamma, pappa, Linus, Affe, Sandra, Chrille, Emelie, Emma, Pelle, Carina, Emma och Lina har varit på besök.. Stort gäng som dessutom fick tillökning av familjen Lindström och co. Hur mycket folk som helst och större fanclub under showerna har nog aldrig skådats.

Min familj kom hit med dunder och brak förra söndagen. De slog upp ett stort militärtält som de huserade i en vecka, Cirkus Larsson-Andersson-Bergström! Logistik- Detta ord vars innebörd får mig att slita mitt hår om det sägs i samband med min familj. Herregud. Alla dessa beslut som ska tas.. Var, hur, när och varför?! Matdiskutionerna var, som vanligt, en klass för sig. Men det är väl så det ska vara när hela gänget är samlat!:)

Lina och Emma var på besök också, tokmysigt!

Det vackra sommarvädret kom lagom till familjens hemresedag. Vilken tajming.. Men, det var en mysig vecka ändå..Trots regn och solens frånvaro.
När min familj åkte hem fick jag ansluta till Hannas familj och upptäckte till min glädje att det inte bara är min familj som har problem med logistiken. Skönt!:)

Några bilder från veckan:

















måndag 9 juli 2007

MOLNIG MÅNDAG




Helgen har snurrat förbi med regn och rusk och nu har vi plötsligt påbörjat en ny vecka. Vår lördag blev lite speciell kan man säga.. Vi hade barnens dag med 48 barn. Svettigt värre. Men vi klarade av det! Jag var nog mer stressad än vad jag själv förstod just då, för efteråt fick jag mitt livs första migränanfall. MYCKET konstig upplevelse.. Det började flimra framför ögonen och Malte förstod direkt vad som var på gång och skickade hem mig med buller och bong och med migräntabletter och strikta order om att sova. Denna fantastiska lördag fick jag också mitt livs första fästingbett. Otrevligt och obehagligt. Gick fram till Hanna och frågade om jag hade nåt på halsen.. Hon tog tag om mina axlar och sa:"Okej Malin, få inte panik nu.. men du har en fästing på halsen." Få inte panik?!? FÅ INTE PANIK?!? HERREGUD, varför skulle man få panik när man har en blodsugande parasit på halsen.. HERREGUD?!? Okej, jag FICK panik! Jag började hyperventilera och planlöst gå omkring på ängen med tårade ögon. Barnen undrade vad jag höll på med, med all rätt. Tillslut tog Hannas Solle-polare Emelie bort den och gav mig en kram. Då kändes det bättre. Hård tjej jag är!:)

Vi har indiantema på Barnens Dag i år.. Malte skulle klä ut sig till indian va det bestämt. Trots den vetskapen så vandrade vi med barnen fullt medvetna om att vad som helst skulle kunna hända. Man vet aldrig med Malte "110%" Önnestam.. Mycket riktigt. När vi kommer till en liten bäck i skogen står Bruno Pruttén i den och pumpar med sin sugpropp så att vattnet skvätter. Malte är galen!:) Vi skrattade ihjäl oss, var är filmkameran när man som bäst behöver den?!

Daniel Jansson, Solle-polare också, gjorde ett guest apperance som indian och visade upp ett fantastiskt skådespel tillsammans med Pruttén. Hysteriskt kul!

Första Astrid-showen gick av stapeln på kvällen.. Att spela Pippi i kombination med migrän är inte att rekommendera, men så länge man inte skakar på huvudet för mycket så funkar det!:) Fick, kvällen till ära, göra en alldeles egen sockervadd.. Grymt gjort!:) Hur kan man tycka att sockervadd är gott förresten, det är ju bara och endast socker..

Hanna var i formidabel form och agerade på bästa "pirat"-mässiga sätt som "Jocke med kniven".

Igår på vår lediga söndag spöregnade det hela dagen lång. Hur kan det regna så mycket, borde väl bli nån slags mättad lösning?! Det låter väl logiskt?

Vi fortsätter med mantrat och mottot "Sol i hjärta och sinne" och trots regn fräschade vi till oss, jag och brorsan, och begav oss till Borgholm för partykväll på "Strand". Sjukt trevligt!

Idag är det måndag.. alldeles strax kommer min familj hit. Jag längtar så det gör ont!

lördag 7 juli 2007

MORBROR PELLE 50 ÅR!



Min alltid så glada och härliga morbror, Pelleplutt, har fyllt 50 år och har fest idag! Jag önskar så jag kunde vara där med er alla och fira hela natten lång, saknar er! Men, vi ses allihopa på Öland nästa vecka. Ha en fantastisk kväll!!!

SOL I HJÄRTA OCH SINNE..

..Men ute, och inne i vår holk, är det regnigt och fuktigt. Men snart ska tydligen solen dyka upp sägs det.. Håller samtliga tummar och korsade fingrar för att det blir så. Kanske på måndag då familjen kommer på besök!:) ÅH, va roligt det ska bli.

Vi har kört på i högt tempo hela veckan lång, ingen rast ingen vila. Repat och showat. Gräddat våfflor och studsat runt på minidisco.

Vad mer har hänt?

Jo, Hanna och Johan tappade Daniels våffeljärn ala 16000:- i marken och det gick i tre delar. MEN, Malte är på plats och snickrade ihop det till oss. Vilken tur! Ångestenoch paniken hos Hanna och Johan var enorm.. Men som alltid, det löser sig!

Apropå Malte. Malte "110%" Önnestam. Han är här på semester, men känner sig rastlös och har utvecklat en karaktär som han springer runt som. Bruno Pruttén, vaktmästare som pratar finlandsvenska och är totalt galen. Hur kul som helst!

Apropå att springa runt (bra övergång där va?!:)), jag sprang 5 km härom dagen. Hur skönt som helst och jag är riktigt stolt över mig själv! Vanligtvis (läs:alltid) är att springa det värsta jag vet. Kan inte motivera mig själv eller förstå vitsen med att kuta efter ingenting.. Men, alla kan förändras och nu ser jag fram emot nästa kulm av jogg-motivation!


Vi har även hunnit med en del myskvällar då regnet hållit sig borta några timmar, livsnjuteri!



Träffat en massa söta barn också! Idag är det "Barnens Dag", I 5 timmar ska vi ta hand om
ca 45 barn. Herregud. Jag laddar upp för fullt med grötfrukost och sen är det bara att köra..

torsdag 5 juli 2007

TILL MARIT

Detta blogginlägg tillägnas till Marit, men alla andra är ju självklart välkomna att beskåda bilder och läsa så klart!
Här kommer jag att sätta in lite Böda-bilder på "våra" barn som vi träffade förra året och så.. Alltså, håll utkik efter uppdateringar!

Marre, känner du igen dessa två små?! De hälsar så mycket till dig!!
De är här utan pappa Pelle denna gången..


Kommer du ihåg Linn..den lillgamla sjukt söta tjejen som var här förra året?



Bella och Tilde är naturligtvis här också!



Andreas, Alicia, Arvid och hundvalpen Alice har varit här också, hela familjen hälsar så mycket till dig!



Lilla Wilma är tillbaka! Hon kom igår, lika söt som vanligt!


Jag ringde dig idag, men som vanligt så ringer vi varandra vid fel tillfällen och som vanligt lämnade jag en 3-4 minuters monolog på mobilsvaret. X 2 förresten. Jag uppnådde faktiskt maximal samtalstid, som en röst så vackert sa till mig i luren, så jag ringde igen och pratade några minuter till. Som det ska vara!:)