onsdag 31 oktober 2007

MED NÄSAN I BÖCKERNA..

Jag pluggar. Det är det enda jag gör just nu. Pluggar. Svensk grammatik när den är som bäst, så ni har all rätt att vara avundsjuka på mig. Tentan är på torsdag, tills dess blir det inte roligare blogginlägg än så här. Fick mig en välbehövd "Marit-Fredrik-Nilo"-dos igår, då de tre goda ting kom på besök. Hela lägenheten (88kvm) fylldes av energi. När Nilo plingar på dörren och besöker så händer det grejer,- Underbart! Har ljuvliga bilder på den lilla sötnosen, men de lägger jag upp på torsdag. Disciplin är det som gäller nu. PLUGGA, inte BLOGGA. ("Malin blogga..inte", som Nilo skulle sagt) Duktig flicka, se så.. Tillbaka till nominalfraser, bisatser, komponentanalyser och satsscheman.. Tror de börjar sakna mig nu..

måndag 22 oktober 2007

FUMMELFOT

Jajamensan, det stämmer. Jag sprang in i sängramen.. igen! Den här gången sprang jag i full fart och lyckades slå knäet på precis samma ställe som sist. JA, det gjorde fruktansvärt ont och JA jag låg på sängen och grät men denna gång hade jag en tröstade sambo som torkade tårarna dock. Skönt! Och inte lät jag min klantighet stoppa mig och mina helgplaner.. O nej!

Med ett värkande knä har jag tagit mig igenom helgens bravader där sömntimmarna varit få, och mingeltimmarna många..



När smärtan började lägga sig och mascaraborsten hade förbättrat partysminket efter gråt begav vi oss till invigningen av Bostadsrättsspecialistens nya überfräscha och snygga kontor.. Jag och Sjögräs ramlade in 2 timmar senare än alla andra (vi jobbar ständigt efter "fint folk kommer sent"-regeln) och de supersnälla cateringtjejerna lyckades koka soppa på en spik och gav oss något ätbart innan vi sonderade barterrängen.
Utan tvivel blev det en kväll som går till historien. Larsson och Sjögren på turné, kan ju bara bli succé..



I lördags steg jag upp i ottan för att bila med storebror till Gävle. Det var bara att ladda om och fokusera, för det var ju dags för Linas 25-års fest!!
Jag teamade upp med Hanna och det blev naturligtvis en fruktansvärt trevlig kväll! Ser enormt mycket fram emot vår födelsedagspresent till Lina.. En tur ut till sjöss och känna doften av havet.. Japp, det blir alltså en finlandskryssning..!:) Och nej, kära föräldrar, vi ska inte gå ut på däck!

TACK Lini, vilken lyckad fest!


Grattis "Hotell liggaren"-folket! Vilka fina recensioner!! Ser fram emot att se er och även att hoppa in och köra en guest apparence den 3:e nov..

fredag 19 oktober 2007

FÖRRA HELGEN...

Tänkte att jag i alla fall skulle nämna min förra helg, nu när en ny helg står för dörren..
Förra fredagen hade jag äran att bjuda hem Marit, Ola och mina käre kusin Johan på middag. Trivsamt! Ju mer disk desto trevligare har man haft det, sägs det va?!:)


Sen bar det av till Norrköping.. Vi körde den sista föreställningen någonsin (eller.."ja, man vet aldrig"- som Anna Norberg sa) av " I Hetaste Laget". Vilken teater! Helt fantastisk! Föreställningen blev någon kaosartad med många nya inslag.. Andrés tillbaka i ena huvudrollen, nya i ensemblen, nya scenarbetare (Jonas och Nina- axlar Jocke och Görans roll mycket bra!), ny teater och allt sånt.. Tror dock inte att publiken märkte någon, men bakom scenen var det kalabalik. Meeeen, det blev en bra sista föreställning! Vaktchefen Mattias (ena delen av det rosa laget "Vakterna" i Battle -07) och Maria satt i publiken kvällen till ära,-Mycket skoj att ha dessa tokbra människor på plats!




Det var den förra helgen.. nu har vi precis påbörjat nästa. Snart dags att dra på partystass och gå på invigning av Bostadsrättsspecialistens nya kontor. http://www.brspec.se/



Skickar en massa tankar och lycka-till-sparkar i rumpan till gänget i Sundsvall. Ikväll är det premiär av "Hotelliggaren" http://www.drosenorbergnojen.se/ och det kommer att bli succé!



Jag saknar trälen och brorsan så enormt mycket! Nadja & Hanna,- jag längtar till ni kommer hem!!!

torsdag 11 oktober 2007

BLODGIVARE,- SÅKLART!


För 1,5 år sedan tog jag alla tester i Jönköping och idag gav jag blod för första gången. Tydligen är det bara 5% av Sveriges befolkning som ger blod. 5%!! Det är ingenting! Många har inte möjlighet att ge blod men det finns så många friska och krya människor som utan problem kan avvara lite. Men varför gör man det inte då?? Glömmer man bort att möjligheten finns? Känns det meckigt att ta tag i? Eller känns det bara obehagligt?? För min egen del kändes det mest krångligt tror jag och så sköt jag upp det. Man skulle ta sig till sjukhuset för prover.. ta det lugnt den dagen man skulle lämna blod osv.. (ta det lugnt en hel dag,-not my cup of tea!)
Vilken anledningen än är tycker jag att alla ska ta sig en funderare.. Det gjorde jag!

Tänk den dagen någon av våra nära och kära, eller kanske vi själva, ligger där och är i behov av blod. DÅ är vi säkerligen oerhört tacksamma att det finns människor som 3-4 gånger om året ger några dl av sitt blod till oss.

Trots att det inte kräver mycket tid och engagemang får vi garanterat hjälpa någon. Hur häftigt är inte det!? Vilken oerhörd ynnest att kunna dela med sig av något man har och kan undvara och dessutom får nytt av.. Det är helt fantastiskt att det fungerar! Leve läkarkonsten!!

Inte nog med att man får dra ett litet strå till stacken och hjälpa, man får dessutom en finfin present. Jag valde en finfin pocketbok. De snälla sköterskorna är "mammiga" på ett omhuldande och trevligt sätt och fikasuget stillas rejält. Inte konstigt att jag ser så glad och nöjd ut där med nålen i armen!:)

Gört!

Detta blogginlägg sponsras av blodcentralen Kungstappen vid Fridhemsplan. 08-51779400, geblod.nu

HENNES ÄR GRÖNA, MINA ÄR BORTDOMNADE

Vi har kommit fram till att Sjögräs är den som har mest "gröna fingrar" av oss. Inte för att hon egentligen har det, men eftersom jag VERKLIGEN inte har det så uppgraderas hon ett snäpp och blir hemmets blomsteransvarig.

Jag sitter på balkongen på mitt kontor och fryser. Pappa kommer till stan en sväng idag med min router så jag kan sitta inomhus och surfa och slipper tjuva grannens trådlösa som bara går att nå från balkongen. Det är inte lätt att ligga på topp.. Nästippen är iskall och jag har domnat bort i fingrarna..

Jag har äntligen köpt gymkort och organiserat det mesta i lägenheten och lugnet börjar faktiskt infinna sig i min tillvaro. Härliga känsla!

Ångesten ligger numera i grammatiken jag pluggar just nu. Jag fattar inte varför jag ska kunna detta? Det är fruktansvärt tråkigt, svårt och känns totalt meningslöst. Varför behöver jag veta vad en förbannad nominalfras är..??

Är hon inte händig så säg!

Honken, min tjockaste katt! Och nej, han bor tyvärr inte hos oss.. Utan i Järbo hos fam Bergström med Bisset, Foppa och Leo.


Är det något Malinarna kan så är det frukost!


Nu måste jag gå in och värma mina händer..

lördag 6 oktober 2007

GANGSTERSHOW

Det blev ett jäkla ös på södra berget igår! Bolagsverket slog på stort och anlitade Dröse&Norberg för att fixa personalfesten. Det var gangstertema in i minsta detalj! Riktigt roligt gig att köra! När vi var klara tog Andres och Sollefteås storband över och showade vidare,
sen varvade vi ner med en öl i hotellbaren.. Mycket trivsamt!
Nu tar SJ mig tillbaka till Sthlm.. snart framme i huvudstaden igen.


Marit, Malin, Najna, Theo, Andres..
Hmm.. att var blond kanske inte riktigt är min grej..
... men det här med att le naturligt på kort, DET är min grej däremot... tydligen!;)


Fredrik hävdar på sin blogg att han inte haft örhänge på 13 år. Den här bilden är tagen för ett år sen.. Sviiiiiiiiiiiiiiiin!;)

torsdag 4 oktober 2007

LOST AND FOUND

Vilken otroligt vacker höstdag i Sundsvall! Har repat inför fredagens show och träffat fint folk.
Bjöds på middag hos Majsan och hann med en fika med Anna-Lill och Nina på Waynes.

Och så gick jag vilse också.. Jag gick VILSE i Sundsvall! Tycker att jag har skapligt bra lokalsinne, men chockade mig själv en aning när jag irrade omkring mitt i ingenstans och var tvungen att stanna en hurtig joggare för att fråga efter rätt väg. Men slutet gott allting gott. Jag hittade fram till slut, VILKEN tur.

Om ni inte har gjort det, titta på klippet när Nilo härmar Shrek på Fredriks blogg, sötare får man leta efter!
http://fredrikhallgren.blogspot.com

tisdag 2 oktober 2007

AS TIME GOES BY...

Nog att jag suttit på balkongen i regn och rusk och snikat från grannens nätverk, men tydligen har det inte blivit mycket bloggande av. Nämen se där, DET var väl en skräll!?!

Den senaste tiden har min tid och energi gått till lägenheten först och främst. Världens bästa lägenhet för övrigt:) Det har packats upp, körts flyttlass, målats, packats upp ännu mer.. Men nu är vi nästan klara. Några små detaljer kvar endast och visst känns det väl tokbra.
Min tid och energi har även gått till att:
- försöka hitta pluggmotivation, måste väl finnas nånstans??
- häpnas och irriteras över maktmissbrukande vakter...igen!
- mysa med fina nära och kära
- unsätta min lilla morsmors i Falun
- skratta åt när Nilo härmar Shrek på Fredriks blogg! Lika kul som de pratade katterna på kossan.se. ;)
- ta tripp till IKEA en löningssöndag,-ICKE att rekommendera
- pysslat till Saras tidning
- börjat förbereda för Sunwing-reunion
- förklara för okänd granne hur ledsen jag var att jag råkat tagit hans tvättid.. Kan nån snälla upprepa hur man räknar månader på knogarna, så jag inte bokar tvättid den 31:a september igen. P I N S A M T!

I övrigt har jag upplevt den värsta fysiska smärtan någonsin i mitt liv. Jag kände mig som mest effektiv, nattetid då endast tomten var vaken.. ja, och så jag då. Snurrade runt i mitt rum i nya lägenheten och flyttade grejer fram och tillbaka, hit och dit i ett fasligt tempo. Parerade med precision förbi sänggaveln på min mastodontsäng gång på gång utan problem. Sen hände DET. Sängen stod plötsligt HELT i vägen och jag dunkade in mitt vänstra knä rätt i hörnet på sängramen. Aj. AJ. AJ!!!!! Timmen var för sen och det gjorde på tok för ont för att skrika könsord och bli förbannad. I stället föll jag ihop i en hög på sängen och grät hysteriskt. Tyst hysteriskt gråt alltså. Sjögräs låg ju och sov. Okej, jag blev lite förbannad också.. på mig själv! När jag låg där och väntade på att den värsta smärtan skulle släppa tänkte jag ”Hur lyckas jag alltid med sånt här!?” KLANTA!
Min rädsla för att föda barn är plötsligt som bortblåst..

Förresten, efter mycket sökande har Sjögräs äntligen hittat den första silverfisken i vår lägenhet! Hon gjorde som vi hade bestämt tidigare.. Dammsög upp först silverfisken och sen lite riskorn så den inte skulle ligga där och lida i dammsugspåsen. Humant. Bra jobbat Sjögräs, jag är stolt.

På turné igen.. Lämnar Sthlm för några dagar i Sundsvall. Tillbaka till Nacksta och kortvarigt samboliv med Marit och Fredrik. Ska bli skoj att träffa mina fina vänner där uppe! På fredag blir det gig på Södra berget för Bolagsverket, ska bli sjukt skoj! Ljuvligt att få jobba lite med Marit igen!

Sj, Sj gamle vän.. Endast två timmars försening idag. Tur att jag hade Keba med som resesällskap!