onsdag 30 april 2008

Börjar jag ana..?

Visst är det väl så! Jag returnerar Marits smash med ännu en oväntad ana.. Där rök ytterligare några vuxenpoäng från mitt konto.. Men snart, körkort. Känner mig safe.

Vuxenpoäng..

Om några timmar landar Nadja. Då ska hon ta sitt pick och pack, åka taxi hem till mig och hitta min nyckel. Som jag har gömt. På ett hemligt ställe, utomhus. Inte helt klockrent (eller ansvarstagande) att lämna sin husnyckel på ett hemligt gömställe utomhus och jag antar att jag förlorar en del intjänade vuxenpoäng på kuppen. Men, jag får nog tillbaka dom snart igen. Har jag nämnt att jag ska ta körkort..??

Medans Nadja letar nycklar i "Fångarna på Fortet"-anda, springer jag runt på Grönan och åker karuseller. Om en timme är det dags för mig, Sjögräs, Eriksson och Fredrich att gå igenom grindarna och fästa ett åkband runt handleden. Om jag är taggad?! You bet!!

tisdag 29 april 2008

Hon kommer hem!

Imorgon kommer hon hem. Imorgon kommer hon verkligen hem! Jag är så lycklig så jag vill bara skrika rätt ut! (Skriker istället inombords för att inte väcka min flat mate) Det är helt galet att jag ska få träffa Nadja imorgon, helt underbart galet! Jag har längtat efter denna dag, och imorgon är den här. Jag lyckades skriva "imorgon" 5 gånger i detta inlägg. Bra jobbat av mig. Imorgon smäller det, galenskap väntas.. (6 gånger..)


måndag 28 april 2008

Det man inte har i huvudet..

.. får man ha i benen. Eller som jag, skriva upp på handen och riskera att få bläckförgiftning.

söndag 27 april 2008

Strålande!

Min lördag fortsatte på samma strålande sätt som den började. Det blev en biltur till Gävle med broder. Vårt kusinbarn Wille döptes och vi fick umgås med släkten i några timmar. Hann även krama om min fina och gulliga mamma och hänga lite på hennes 50-tals café.



Runt 20.00 var jag tillbaka i Sthlm igen, drog på partystassen och mötte upp Hammarström för några glas vin på Soapbar. Det blev en sjukt trevlig kväll, och en perfekt avslutning på en perfekt dag.


Idag har jag träffat Britt-Marill och kört lite kvalitativt parkbänkshäng. Min helg har varit klockren. Grymt. Perfekt. Strålande!

lördag 26 april 2008

Morgonstund..

..i mina hoods firar jag med en promenad längst vattnet. Det är en underbar morgon och jag känner mig i sjukt bra balans med mig själv. Igår hade jag en lugn och mysig kväll, kom hem tidigt och somnade innan midnatt. Ljuvligt att vakna, pigg och fräsch, redo att ta lördagen med storm. Snart åker jag och storebror till Gävle för att gå på dop, men först ska jag stoltsera med mitt senaste inköp. Efter min promenad hamnade jag i Huvudsta Centrum och där hade en skolklass loppis idag. Till min stora glädje sålde dom två säsonger av världens bästa serie, 24, för bara 100 SPÄNN st!!! Vilken sjukt bra start på denna morgon.



torsdag 24 april 2008

När jag får oväntat besök..

..på jobbet så bjuder jag på en Linqsearchkaffe från vår underbart trofasta kaffemaskin. Marit, förste barnvagnsdragare för dagen, fick en välbehövlig latte. Den utslagne hjälten Nilo, som sov som en stock under snabbvisiten, fick en relik från fredagens personalfest. En rosa ballong. Känns lite omoraliskt att nämna personalfest och Nilo i samma mening. Men där Nilo är, är det alltid fest! (Bra räddning av mig!) Önskar att Nilosch var vaken så vi fick busa lite, men har man varit på Skansen med Marit en hel dag så har man all rätt att sova. Hoppas jag får träffa honom snart igen, den ljuvliga Nilo.. Och Marit också såklart!




Torsdagsbesök

På torsdagar kommer min bror hit till kontoret för möte. Jag glömmer alltid bort det och blir lika glatt överraskad varje gång jag hör hans välbekanta stämma längre bort i lokalen. (Lite svårt att undgå eftersom min bror, lika som jag, pratar rätt högt) Han är underbar, min storebror.


tisdag 22 april 2008

RESUMÉ

Onsdagen är här! Solen lyser med full närvaro och det enda jag vill göra är att inta ryggläge i gräset och äta massor av glass. Men istället har jag spenderat dagen på kontoret. Jobba bör man, annars har man inte råd att köpa massor av glass..



Igår kväll besökte jag och Marit hennes blivande arbetsplats, Golden Hits. Kul att träffa gamla showvänner som jobbar där, och att se showen. Jag och Marit hängde i baren. Vi blev lite smått irriterade på överförfriskade människor som skulle komma fram och diskutera saker under shownumren samt busvisslade konstant 1 meter ifrån oss. Busvisslingarna ljöd även under balladmedleyt. Stämningsfullt.



Personalfesten i fredags blev precis så som jag och Georgsson hade planerat: Tokig, rolig och fylld av galna upptåg, mat och dryck. Vi lurade iväg resten av personalstyrkan på en förpreppad bana runt Östermalm. Det innehöll små uppdrag och besök i diverse butiker med avslut på Elverket för en drink. Sen partade vi på kontoret fram till småtimmarna. Mästerfotografen DJ Olle var naturligtvis med och jag delar såklart med mig av dessa bilder på mina kära kollegor.



Ingen rast ingen vila! Efter en fredag i personalfestens tecken, kanske man är lite trött.. Men efter lite brunch med Hagström på Elverket och en powernap, så var man fit for fight igen. Det blev middag hos världens finaste Hanna och Robin följt av utgång med tjejerna på Berns. Mycket trevligt afton och god mat i fina människors sällskap. Vilken helg!


torsdag 17 april 2008

FREDRIK HALLGREN, I SALUTE YOU

Här kommer en tribute till Fredrik Hallgren. Filmat i hans eget badrum en sen januarikväll då han var i Sundsvall och repade Cirkus Hanz för fullt och jag besökte Marit som hade FF(FredrikFritt). För att se Superpiraten del 1, se Fredriks blogg och välj bland filmerna till höger eller klicka här.

Här kommer alltså en "Alla Barnen",- Superpiraten med en släng av dialektsproblem..

JAG & GEORG




Maria "Georg" Georgsson är min kära kollega. Tillsammans är vi företagets rookies och nyförvärv tillika partykommité och kontorets Piff&Puff. I morgon vankas det personalfest, som jag och Georg anordnar. Inte allt för ovanligt att jag har ett finger med i spelet när det kommer till festfixeri och den här gången har jag ju hjälp av en ytterst kompetent partyfixare. Livet leker!

När Georg började här, några veckor efter mig, upptäckte vi snabbt att vi pratar rätt lika. Vi har en del likadana uttryckssätt och ord som härstammar från Värmland nämligen. Jag har ju fått mitt Värmlandsvokabulär från Nadja, och Georg berättade att även hon har en galen vän från Värmlandsskogarna som lärt henne ett och annat. 1,5 månad senare ska Georg adda mig på Facebook, och då upptäcker vi att vi har en gemensam vän.. Sandra Nilsson. Sandra är alltså Georgs Värmlandsvän. Och Sandra är även Nadjas barndomsvän från Kristinehamn. Slutsats: Världen är liten, och alla vägar leder till Kristinehamn.

onsdag 16 april 2008

JANNE & GUNILLA




Hittade den här fagra bilden i kameran efter helgens showgig i Piteå. Jag och Petter gestaltar Janne och Gunilla,- ett turnérande gift par från Värmland som spelar och sjunger låtar från gamla tider. Till skillnad från glättiga shownummer med paljettkostymer och Wallmanssmajl ger det här medleyt utrymme för att få vara töntig, ful och orytmisk. I like it! Jag trivs skrämmande bra som mitt alter ego Gunilla. Hon är fantastisk, och förstår mig så bra. Vi kommer väldigt bra överens, Gunilla och jag. Skrattar åt varandras skämt, diggar samma musik och har samma klädstil. Ingen idé att förneka; Lika barn leka bäst. Häst.

tisdag 15 april 2008

4 ÅR GAMMAL, OCH TRUMMIS..

Kolla in världens coolaste trummis. Jonathan Nicklagård imponerar stort! Jag har själv en dröm om att bli trummis, vore så coolt. Tänk om jag är sjukt bra på det, menar jag. Inte så stor chans dock, men med Nicklagård och Nadja Flood som förebilder kan det knappast gå fel. Nu har jag bestämt mig. Jag ska bli trummis! Om inte i detta liv, så i nästa. Det kallar jag en bra plan.

MARIT GÖR LIVET ROLIGARE

Om man känner sig lite less, trött eller uttråkad kan man bara kolla på den här bilden och så blir man genast på bättre humör. Nog att det är fina killar - Paul och Fredrik - på bilden, men den som gör bilden är såklart världens bästa Marit. Jag skrattar fortfarande. Och hela tiden. Tack Marit, för att du gör min dag lite roligare,- idag också.

måndag 14 april 2008

PIMPAD BLOGG

Nu ni, förändringens tid är här!

Dags att pimpa min blogg.
Och jag väljer blått! (Obs: Utan att lägga någon politisk värdering i det.)

Blått är ju flott och aldrig fel.

Och så kanske Telenor ringer upp och vill sponsra mig lite.. Har hört att man kan tjäna pengar på att blogga. Fast då kanske man måste vara 17 år, blondin och nämna en massa mode och sminksaker hela tiden. Kanske inte min grej ändå..

HÖGKVARTER..?!

Är det här bloggare som Hallgren och Ströbaek, med flera, håller till..??

KUNGEN & LOKET

Ryktet var alltså sant! Fina 100-åringen fick en kunglig hälsning på sin födesledag. Ett grattis-telegram från Kungen och Silvia.

Loket tuffade förbi och grattade födelsedagsbarnet också. Lyckan var gjord!

MARDRÖM

När jag såg 22-nyheterna på 4:an igår blev jag så arg, ledsen och samtidigt nollställd. Beskedet om att Englas mördare har erkänt och dessutom pekat ut platsen där hennes döda kropp låg begravd, kändes som ett slag i mellangärdet. Jag blev fysiskt illamående. Nu är alla optimistiska tankar, om att hon fortfarande är vid liv och att hon en dag kommer tillbaka hem till sin familj och lever lycklig i alla sin dar, borta. Nu har hennes kropp hittats och mardrömsscenariot har blivit verklighet. Det enda positiva i det här är att den vidriga idioten är fast. Nu är det upp till det svenska rättssystemet att ge mördaren den dom han förtjänar..

När jag la mig igår hade jag en obehagligt molande känsla i kroppen och natten har varit fylld av mardrömmar. Jag vaknade skapligt utvilad, studsade upp ur sängen och satte igång med min måndag i högsta växel. I väntan på tunnelbanan slår det mig. Att livet går vidare som vanligt för de flesta av oss, men för Englas familj har mardrömmen bara börjat..

måndag 7 april 2008

PERFEKT SÖNDAG


Mer perfekt söndag än igår är svår att få. Jag njöt av varje sekund i detta galanta sällskap av Sjögräs, Brorsan och Eriksson. När jag får vara med dessa fräscha tjejer - och allra helst allihopa samtidigt - finns det absolut inga problem i världen. Livskvalitet!

söndag 6 april 2008

STRÖMSUND..



Papsen med sina farbröder Henry och Uno..


Att få åka upp till Jämtland och träffa kära släktingar var helt fantastiskt. Jag har inte sett någon av dem sedan farfars begravning för 13 år sedan, och dessutom aldrig upplevt dem i vuxen ålder. Därför var det extra underbart att få se dem och upptäcka hur enormt fantastiska de är! Den här helgen har vi pratat minnen och fått höra gamla anekdoter, fikat till absurdum, skrattat otroligt mycket och haft kvalitetstid utan dess like. Gammelfarmors födelsedag är på torsdag, och inget brev från kungen har dykt upp ännu. Dock en gratulationshälsning från en annan "kung", en Europaälskande sådan..

fredag 4 april 2008

LYDIA LARSSON 100 ÅR



Världens häftigaste 100åring, min gammelfarmor, har vi firat idag. Jag bloggar från pappas mobil, hightech!


Lydia Larsson, vilken kvinna!

Fotot till vänster är hennes bröllopsfoto, hon var 16 år gammal då. Tillsammans med sin man fick hon 9 barn, vilka hon uppfostrade helt ensam eftersom mannen lämnade henne i sticket och stack. Hon gav dessa barn den mest kärleksfulla uppväxten man kan tänka sig. Idag är hon alltså 100 år och har levt ett slitsamt liv. Hon har överlevt flera av sina barn, där min farfar var en av dem. Fyra av hennes barn lever idag och hälsar på sin mamma dagligen. Lydia skrattar mycket, hon har överhuvudtaget inte långt till skratt och har en härlig självironi. När jag sa att hennes händer var så fina tittade hon ner på sina fint åldrande händer och förundrades över att de var så rynkiga. Hon kunde inte förstå det sa hon med glimten i ögat, skakade lite på huvudet och började skratta.
Även hennes syn och hörsel är inte va de en gång var och i kroppen finns krämpor av alla de slag. Men Lydia har alltid varit en optimist och kommer så alltid förbli: "Man måste se framåt. Imorgon blir det nog bättre", säger hon. Att man som 100-åring fortfarande kan se livet från den ljusa sidan är beundransvärd till den grad att det inte finns ord att beskriva.. Lydia är sannerligen en inspirationskälla och jag tycker att vi alla bör ha lite mera "Lydia-tänk" - Ingenting är omöjligt! Se framåt! Imorgon är en ny dag!

torsdag 3 april 2008

MOT JÄMTLAND..


Fantastic four, min familj. Mina fyra grundpelare alá trygghet och kärlek.
På plats i Gävle för att åka vidare norrut imorgon. Turen bär till Strömsund, Jämtland -Marits hemtrakter. Gammelfarmor Lydia fyller imponerande 100år, vilket naturligtvis ska firas!
Har hört rykten om att självaste Kungen skickar personligt brev till Sveriges 100-åringar..? Ska utforska detta och återkomma.
Och självklart, på vår väg genom Jämtlandsskogarna ska vi naturligtvis sjunga "Jämtland, Jämtland - Jämt och ständigt" så att alla Erikssonar blir stolta!

BLOGGARE LARSSON..

Jag är ingen Schulman.. Inte en Hallgren eller Tilly.. Verkligen inte en Ströbaek eller en Tyskunge och inte heller en Eriksson eller Karlberg.. Ingen mästerbloggare med andra ord. Jag är kort och gott en Larsson. En Larsson som har en oduglig bloggmobil utan mmsfunktion, uppbokad tid till absurdum och ett fullspäckat schema där cyperspace inte hamnar högst på priolistan. Larsson är inte en bloggare som utlovar kontinuitet och regelbundenhet. Uppdatering är en bristvara.. Men ibland får hon ett ryck, ibland skiner hon till. Ibland. Ibland kanske händer just här, just nu. Håll till godo, det kan dröja veckor eller månader tills nästa gång..





Och ja, Larsson kan reglementet.