torsdag 29 november 2007

NÅN SOM KÄNNER IGEN SIG?

Så många gånger har min tidsoptimism fått mig att tokstressa för att hinna till tåget, men jag kommer alltid i tid till slut av någon anledning. Men idag var jag HELT säker. Den här gången kommer att bli den gången som jag verkligen PÅ RIKTIGT missar tåget..

Tågets avgångstid: 16.55.
16.36. Står hemma i lägenheten, 19 minuter kvar till tåget ska gå. Tre taxibolag har nobbat mig och paniken växer. Det var inte mycket annat att göra än att agera. Greppar tag i rullväska innehållande bly, handväska, en tygpåse med skolböcker och två soppåsar och lägger i högsta växeln. Mina springskor, dagen till ära, fick bli mina svarta stövlar med liten klack. "Bekvämt". I duggregn springer jag mot soprummet. Lyckas så klart slå fel kod två gånger innan den gröna lampa lyser till och jag kommer in. Påsarna flyger med full fart genom rummet och innan de ens hunnit landa i soptunnan, forsätter jag springa mot tunnelbanan.
16.39. Kryssar genom Huvudstacentrum med väskorna studsande omkring mig. (Ni skulle ha sett mig, så kvick men dock så ograciös)
16.42. Med blodsmak i munnen hoppar jag på tunnelbanan, som rullar in på perrongen samtidigt som jag kommer ner med rulltrappan. I åtta minuter får jag stå och pusta ut innan vi är framme vid t-centralen och det är dags för nästa toklöpning.
16.50. Svischar ut genom dörrarna. Trots att det inte är den bästa tiden på dagen att springa med en massa packning i tunnelbanan, tar jag mig från blå linjen till "hålet" på rekordtid.
16.52. Flackar med blicken över tavlan och hittar mitt tåg. Sista rycket, mot spår 10! Studsar upp för trappan, krockar med en kvinna med stor väska, ber om ursäkt och fortsätter.
16.53. Jag ser mitt tåg och hälsar nöjt på tågmästaren som står utanför.
16.54. Andfådd som få klättrar jag på tåget, krånglar mig fram och förbi grannen till min fönsterplats.
16.55. Tåget rullar iväg och jag sitter på min plats och svettas.
Min livsfilosofi och mitt motto är återigen bevisat: Det löser sig alltid!

4 kommentarer:

Nina sa...

Jag brukar försöka med samma grej, men du är uppenbarligen strået vassare än jag är, för jag missade tåget för några veckor sen. Så... Keep up the good work!

Puss o kraaam

Anonym sa...

Skönt att höra att det är som vanligt! =)/Brittmarill

Tralala lilla molntuss sa...

Känner igen sig?

Sånt där sista-minuten tjafs håller jag inte på med. Det är till för ostrukturerade människor.

Tacka vet jag punktlighet och organistation!

MVH Nadja Flood.

Anonym sa...

Tack för det fina messet i natt!
Jag har det jättebra härnere, fått presenter och frukost på sängen!

Hoppas att allt är bra med dig och att du är laddad inför nästa vecka...!!! AHhhh!

Jag läste inlägget innan precis...Jag kommer inte ihåg att jag har skrivit det...det måste vara åldern.

Kraaaaam!