måndag 22 september 2008

Så gör du en "Malin Larsson" (Läs: att planera tiden fram till tågets avgång helt och fullkomligt katastrofalt)

För att göra en "Malin Larsson" måste du först och främst ha ganska gott om tid till att börja med. Tex en hel lördagsförmiddag. Du tar det lilla lugna och myser runt där i din lägenhet och bara är. Du har koll på tiden (det har du faktiskt!) och känner lugnet till 100%. Sen helt plötsligt tittar du på klockan. Stirrar på klockan, rättare sagt. Tar ett djupt andetag av det panikartade slaget, börjar kallsvettas och blir helt apatisk. Sen säger du högt till dig själv:" Malin Larsson (här säger du ditt eget namn) nu går ditt tåg om 20 minuter. Herreguuuuuud.."



Sen börjar hetsen, stressen och den riktiga paniken. Här får du, om du finner det nödvändigt, dra av en svordom eller två.


Du börjar med att ringa 118118 för att be om numret till Taxi Stockholm. Du har naturligtvis haft detta taxinummer inlagt i mobilen, men råkade radera alla nummer från sim-kortet vid ett svagt ögonblick i somras. När Inger på 118118 svarar pratar du så fort så att du får upprepa dig tre gånger innan Inger förstår vad du säger. Du blir till slut kopplad till Taxi Stockholm som skickar en taxi omgående.


I tre minuter springer du runt i lägenheten och gör mest ingenting vettigt. Men springer runt, det gör du. Sen lyckas du få på dig skorna och springer ut.



Taxin har troligtvis inte kommit ännu. Så du får vänta i nån minut. Här kan du svära också, om det behövs. När taxin kommer ber du chauffören trycka plattan i mattan. Eftersom du vet att inställning är A och O (samt flöde i trafiken) i det här läget, så är du helt säker på att hinna fram i tid.




Fyra minuter innan avgång stannar taxin på Klarabergsviadukten. Eftersom det för tillfället utförs en del byggnationer på T-centralen är rulltrappan ned avstängd och igenbommad. Som av en slump står en proppfull hiss och väntar på dig. Du trycker in dig och din packning, som nätt och jämnt får plats, och far neråt.



Innan hissdörrarna har öppnats helt är du redan på språng. Svetten lackar, du spurtar tvärs igenom t-centralen och flackar med blicken över tavlan för att hitta rätt avgång. Mjölksyran börjar sätta in och du har en liten bit kvar till spår 12. Du hör ljudet av tågmästarens visselpipa och ökar takten i trappan upp mot spåret. Du ser tåget. Och du ser dörrarna åka igen. Du hinner precis fram och rycker tag i handtaget. Dörren vänder och öppnar sig igen.



Du kastar en blick mot tågmästaren, vinkar glatt och kliver på.



GRATTIS. Du har vunnit över tiden och SJ. Och därmed gjorde en "Malin Larsson"*.


*Detta är en verklighetsbaserad historia in i minsta detalj och upplevdes av Malin Larsson lördagen den 20/9-08. För er som vill tävla mot tiden och den egna stresshanteringsförmågan, få upp pulsen samt få en ordentlig adrenalinkick, -testa detta! Är du gravid, under 18 år och/eller får stressutslag bara av att läsa dessa instruktioner bör du helt enkelt låta bli.

7 kommentarer:

Fredrik sa...

Oooohh, jag tror jag låter bli. Jag blev faktiskt stressad på riktigt...

anna-lill sa...

Åhh, va härligt, det är inte mycket som ändrats trots att jag inte sett dig på år & dar(känns det som iaf) Kul att stevie var bra också!! pussel

Anonym sa...

Det där känner man ju ingen!! Hihihi. Larsson i sitt esse!!
Men det är ingenting för mig, får nog med adrenalinpåslag, stress och magsår på jobbet, så på fritiden är det totalt stressfritt!!
Trevlig helg! Många kramar Jullan!

Anonym sa...

Enligt säkra källor på vissa osäkra bloggar, kan Malin ha utelämnat vissa detaljer i den redogörelse som här så fint görs tillgänglig. Kanske bäst det. Eller som Einstein skulle uttryckt det: Malins flängande kan liknas vid Brownsk rörelse, där rörelserna hos partiklarna är slumpmässiga och är av fraktal karaktär.

Fröken Larsson sa...

Ja ni, vänner. Kanske är bäst att överlåta den här typen av stress och tidsoptimism till mig. Men ha detta inlägg som lathund utifall ni ångrar er. Garanterar att det funkar!

Anonym. Kan mycket väl tänkas att jag utelämnade en detalj eller två. Sant. Läsaranpassning, skulle man kunna kalla det.

Kul att Einstein fick vara med på ett hörn också. Förövrigt så flyttade Einstein till Berlin några år efter att ha publicerat artikeln om just Brownsk rörelse. Intressant det där. Hur olika rörelser kan se olika ut..

Anonym sa...

Ohh.. fick faktiskt stressutslag bara av att läsa :-) hihi Häls Sofia Plymen

Anonym sa...

Herre jösses Malin!! Men om jag ska vara ärlig händer det där rätt ofta för mig också.. även fast jag tjatar på dig att skynda dig till bussen :) Hoppas du hann med 56:an och hade en riktigt mysig helg! Kram Carro