lördag 26 januari 2008

PÅ TUNNELBANAN IGÅR KL 20.20

Jag sitter med mina hands-free-lurar i öronen och väntar på att lillebror ska svara telefonen. Tittar upp och ser att killen 2 meter bort håller upp sin mobil mot mig. Sen hör jag det välbekant fototagningsljudet. Öhh, va?! Han blir lite ställd av att bli busted och säger snabbt: "Du är ju så söt". Jag svarar skeptiskt: "Och därför tar du kort på mig...?!?!?!?!"

Precis då svarar lillebror. Så killen på tunnelbanan slipper vidare utfrågning och tillrättavisning.

Ska man ta kort på någon på tunnelbanan kanske man kan fråga först?! Eller kanske ta bort fototagningsljudet och vara lite smidig i alla fall.. Herregud.

Hoppas han får stor glädje av en bild på mig där jag ser aningen förvånad, irriterad, skeptisk och - just ja - söt ut.

fredag 25 januari 2008

JAG TRÄNAR, ALLTSÅ FINNS JAG

Dags att blogga lite, Larsson..? Ja, jag tror faktiskt det. Jag tänker på träning. Min energikälla numero uno just nu. Peter Magnusson joggade förbi mig på Odenplan igår, Rennie Mirro lika så och idag mötte jag en hurtig och powerwalkande Peter Jöback i Årsta. Överallt ser jag tränande människor, härligt! Härligt också av SATS att motivera sina medlemmar (och inte bara försöka värva nya) genom att ge bort fin träningsväska om man är duktig och tränar 2 gånger i veckan i 12 veckor. Jag och en drös Nyårslöften har naturligtvis hoppat på tåget. Jag, som själv inte sysslar med nyårslöften, märker ett uppsving på gymmet. Visst är Januari månaden då man får trängas lite extra i omklädningsrummet och vara noga med att boka klasser i tid, men dessvärre är det lugnt och skönt i mitten av februari igen. Jag säger dessvärre för att det är tråkigt att folk har svårt att hålla det dom lovat sig själva. Kanske sitter man där på nyårsafton med champangeglaset i handen och julmatsångest i kroppen och verkligen BESTÄMMER SIG. (Eller bestämmer man sig verkligen?) Kanske funkar det ett tag, men sen minskar kötiden till duscharna på gymmet igen. Synd. Själv är jag en periodare. Jag lovar mig själv flera gånger om året istället. Jag bestämmer mig när jag verkligen känner den där känslan av järnvilja. Visst, jag håller inte heller mitt löfte till mig själv alla gånger. Men då får det gå några dagar, sen bestämmer jag mig igen. Kanske är det lättare att lova sig själv den 23:e mars, den 18: juli eller den 2:a november - då man verkligen bestämmer sig på riktigt - istället för att vänta till årets mest haussade "förändringsdag",- nyårsafton? Hursomhelst, duktigt av alla motionerande människor! Hoppas nyårslöftena håller i sig hela året.

Nu ska jag packa väskan och bege mig. Till gymmet såklart.

söndag 20 januari 2008

GRATTIS FINASTE MARIT!

Tack Nadja "frostskadan" Flood för ditt gästinlägg. Skynda dig hem nu, jag saknar dig!

Japp. Här sitter jag nu. Ensam på mina 88kvm till lägenhet och avslutar en ganska lång men bra dag. Sjögräs flyttade ut medans jag var på Gran Canaria och nu är jag alltså alone. Ganska ohållbar situation.. Vet inte riktigt hur saker och ting ska lösa sig faktiskt. Jag vill inte bo med vem som helst och har inte råd att betala hyran själv. Ingen bra kombination. Grejen är ju den, att om jag hade vetat att det skulle bli så här så hade jag letat efter en egen lägenhet direkt. Eftersom jag inte är ute efter något tillfälligt kollektivboende med nån random-person utan en fast punkt i tillvaron som jag kan kalla mitt hem. Jag vet att det kommer att lösa sig men det hänger över mig rätt rejält just nu. Känns tråkigt att kämpa och lösa en bostadssituation och sen - utan att själv välja det - vara tvungen att bryta upp det. Så till detta går många av mina tankar just nu. MEN, det kommer att bli bra. Hur bra som helst!:)

Sen jag kom hem från solen och Nadja har jag börjat ta tag i livet. Det har blivit en festlig tenta i textanalys, en vuxen anställningsintervju på kontor, träning, besök hos naprapat, häng med vännerna, förberedelse för AstridLindgrensVärld- Audition och slutligen AUDITION!

Den gick av stapeln idag. Sjukt rolig och avslappnad audition! Kändes bra och jag tror det gick rätt bra också. Jag gick i alla fall vidare till dag 2, känns skönt. Många auditions man går på känns bara pretto och jobbiga, men den här var bara rolig. Skönt att få lite av den sortens boosting. Det behövs verkligen.

Har även ätit middag med Marit och co, för den fina Marit fyller ju år idag!:) Grattis älskade vännen, du betyder så mycket för mig så det kan inte beskrivas med ord!


Nu är det sovdags. Måste vara pigg och rask inför morgondagen. Wish me luck!

fredag 18 januari 2008

GÄSTBLOGGARE: NADJA FLOOD


Okej. Jag vet att det finns människor som har väntat spänt på detta gästinlägg…och här kommer det äntligen.
Men ni måste förstå därhemma att här tar allting dubbelt så lång tid som hemma i Sverige…det tar tillexempel frustrerande lång tid att få maten på restaurangen…det tar dubbelt så lång tid att vänta på bussen…det tar till och med längre tid att sova.
Här på Gran Canaria vaknar man vid halv två istället för normala halv tolv.
Alltså tog det längre tid att skriva denna texten också. Och eftersom jag måste förklara dröjsmålet så tar det ju ännu längre tid innan ni verkligen får läsa något vettigt…ja allt är erat eget fel i alla fall.

Jaha, nu har Malin Larsson gjort sin sorti. Det känns tråkigt…hon blev ju ett med Bahia Feliz så fort hon satte sina späda fötter utanför transfertaxin.
Vi har haft väldigt roligt!! Tack för att du kom hit Malin, du har alltid en underlig förmåga att sprida energi runtomkring dig…och här kanske det behövdes extra mycket, inte vet jag?
Om du trodde att jag var trött när vi bodde i Sundsvall så trodde du fel…det är så här jag är när jag är trött!
Och om du trodde jag frös när vi bodde i Sundsvall så trodde du nog rätt i och för sig. Men jag fryser lika mycket här. Om inte mer, jag har ju inte lika mycket kläder på mig.
Men fan vad kul att du var här! Nu har du sett showen och du vet hur mitt liv här ser ut…ett hysteriskt tempo på kvällarna och zombie-varianten på dagarna.

Det är tomt här utan dig…jag har ju i och för sig fått nytt besök av Malin och Johan, men dom är inte alls lika bra på att stå på huvudet som du är. Jag försöker lära dom men det funkar liksom inte. Dom har inte samma känsla. Förresten undrar Nisse om han kan ta akrobatikklasser av dig när vi kommer hem.

Tack för dina roliga videomeddelanden! Vi skrattade så vi skrek här i min lilla lägenhet. ”Här har ni en med enormt behov av rampljus” ska jag döpa mappen till. Fan va galen du är!

Jag sjöng förresten ”Show must go on” dagen efter du åkte…ska skicka den när jag har filmat!

Happ, när kommer ni andra då? Nu har ju fatiskt Agne, Linus, Malin, Robban, Anna, Theo och deras vänner varit här och kollat! Kom hiiiiiiiit! Jag tänker inte gå upp klockan nio och gå hurtiga promenader med er men jag kan fika och dricka öl!
Jag tänker inte nämna några namn gällande hurtigheten, absolut inte, men, ja…

Det dröjer inte så länge tills jag kommer hem nu…1:a maj tror jag det blir! Saknar er alla massor och det ska bli så skönt att komma hem igen.
Vill hälsa till er alla så jättemycket!!!

Jag mår bra och trivs superbra härnere, men det är alltid skönt med friska fläktar från Sverige så kom och hälsa på om ni känner fört! Fast inte nästa vecka för då kommer min familj…bara 15 stycken. Puh.

Puss på er alla!!!! Och Malin….Fiiiiiiiill us!

onsdag 9 januari 2008

Sun is shining, the weather is sweet..

.. och jag har ont i magen. Men det är väl inte mer än rättvist antar jag. Får man en massa härliga dagar i solen så får man väl ta lite magont. Jag tar det. Det är fler som har magkrämpor, vi åt kanske nåt konstigt igår. Ropas viejas?? Inte många knop för mig idag alltså. Försökte mig på min dagliga promenad, men det gick inget vidare. MEN desto mer kvalitetstid för mig och Stieg! Snart färdig med Luftslottet, har redan separationsångest. Får alltid det när upphällningen av bra böcker närmar sig.. Och särskilt nu, när det inte finns fler Stieg Larsson böcker att läsa.. What to do?! Men snart kommer Salander och Blomkvist på vita duken. Får se om filmen håller måttet. Jag tvivlar, men hoppas. I övrigt njuter jag för fullt av lugn och avkoppling. Detta är den lugnaste semestern någonsin. Med facit i hand vet man att det kan bli rätt galet och fartfyllt när jag och Nadja slår våra kloka ihop, men våra aktiviteter går mest i lugnets tecken. En danskväll har vi knåpat ihop här nere dock, så vi har inte tappat stinget helt! Vi har hyrt bil några dagar och roadtrippat lite. Igår skulle vi till Las Palmas och äta middag. Det tar 20 minuter att åka dit. Vi åkte, hamnade i bilköer from hell, körde vilse, hamnade på ett högt jävla berg och slutligen var vi hemma igen efter 2 timmars yrande- Vrålhungriga! Sprang till närmaste restaurang och beställde mat. Ropas Viejas.
Familjen Dröse&Norberg och co var här i söndags. Robban i en rekorderlig mustasch, Theo med överskottsenergi och Anna i solbränna och hatt. Dom verkade njuta av avkoppling och semester. Välbehövligt! Skoj att se dom, och härligt att få busa lite med Theo. Nu måste jag tillbaka till Stiegs underbara värld.. Skickar kärlek och virtuella solstrålar your way!


Håll utkik, snart kommer en liten surprise på min blogg..

lördag 5 januari 2008

JAG HAR EN PLATS I SOLEN IGEN..

Nu är jag här! På plats på Gran Canaria. Hos Nadja. Det är underbart. Alldeles underbart!

Så fort jag klev av planet fick jag en nostalgisk käftsmäll. Alla dofter, naturen, klimatet, miljön, luften, ljuset och känslan för mig tillbaka några år i tiden till mina år utomlands. Plötsligt saknade jag allt och alla och på nåt sätt önskade jag mig tillbaka till livet som det var då. Linda, som jobbade Sunwing med mig, är här nu också. Så vi har vältrat oss i gamla minnen från vår magiska Sunwingtid och varit nostalgiska för flera år framåt. MEN, trots min nostalgipsykos och nog att den tiden var underbar på så många sätt så är det inte där jag vill vara nu. Eller jo, i några dagar till. Sen vill jag ju hem till sthlm. Såklart.

Ni undrar hur vädret är..? Klarblå himmel och skinande sol. Jag är ledsen. Men ni kan vara lugna. Snart kommer jag hem igen och får lida av snöslask och minusgrader också. Underbart är kort.

Det är fantastiskt att träffa Nadja, jag njuter av varje sekund! Hon är lite trött av sig bara. Men jag har tvingat henne att sola flera dagar nu och att spela beachvolley, till vissas stora chock.
-Nadja, what are you doing outside in the sun??!!
Jag såg showen igår, så grymt bra. Och HERREGUD va duktig hon är! Med risk för att låta lite väl partisk, men hon var bäst bäst BÄST BÄST BÄÄÄÄST!!!

Imorgon kommer Robban, Anna och Theo och kollar showen. Så jag joinar dom semestrande Dröse&Norberg såklart!

GRATTIS mina Hannor idag på Hannadagen! Lindström & Hagström, vilka tjejer!!

onsdag 2 januari 2008

MOT GC

Jag har sovit 2,5 timme. Perfekt. Nu ska jag hoppa på dagens fösta tunnelbana 5.15. Underbart. Klockan 16.30 landar jag på Gran Canaria! Ljuvligt. Jag antar att det mer eller mindre är omöjligt att blogga från Gran Canaria (se Nadjas blogg) så blir det tystnad från min sida vet ni varför. Jag har såklart mobilen med mig, så vi kan messa!:)

Over and out.

tisdag 1 januari 2008

2008 - KÖRKORTETS ÅR

Min nyårsafton blev klockers på alla sätt och vis. Först hade jag fint sällskap på middag hos mig sen dracks det billig champagne vid tolvslaget och minglades på fest hos en kille vid Karlaplan. Timmen blev sen innan det var dags för sömn. Hela 4 timmar skönhetssömn blev det! Pigg och rask mötte jag alltså årets första dag med ett leende på läpparna.


Jag frågade mina bröder förra veckan:" Kanske 2008 blir det året då jag tar körkort, va tror ni?!" Vänligt men bestämt säger dom i kör: "Nej"
Tack Linus och Magnus, mina kära brorsor, det är bra att ni tror på er syster.

Nyårslöften är inget jag sysslar med egentligen.. Men jag gör ett undantag. År 2008 kommer att bli det året då jag tar körkort! Sådärja, då har vi det svart på vitt. Skrivet i blod. Lovat utan återvändo. Bestämt. Så får det bli. Japp. Shit. Nån annan som lovat sig själv eller någon annan något inför det nya året?

Jag känner att 2008 kommer att bli ett bra år. Blir intressant att se vad som väntar. Men först flyr jag landet och snöslasket för ett slag. Flyger ner till Gran Canaria imorgon bitti för att hälsa på Nadja. 10 dagar blir jag borta. Men sen kommer jag hem och ska börja ta tag i 2008 ordentligt! Nytt år, nya möjligheter och nya utmaningar. Det är ju bara att köra.

Önskar er alla ett fantastiskt 2008. KÄRLEK!!