söndag 30 december 2007

UPPLADDNINGEN HAR BÖRJAT..


Gårdagen i Hannas, Marias och Sjögräs sällskap blev ytterst trevligt ! Middag och drinkar hos mig och sen utgång i Stockholmsnatten. Vi trängdes på ett proppfullt Soapbar. Men visst va det väl skoj! Jag bestämde mig redan igår för att inte bli bakis idag. Man kan tänka att den sista shoten 20minuter innan hemgång var liiiite onödig. Och konstigt nog klarade jag mig ändå. Kurerade med mat och 7 liter vatten i natt. Obefintlig baksmälla idag alltså, bra jobbat av mig!:)


Nu är systrarna Lindström på besök hos mig,- MYSIGT! Imorgon ställer jag till med nyårspartaj. Håret är tvättat och rullat. Den "lilla svarta" hänger och väntar på att få bli nyårsstass. Inköpslistan för middag är skriven. Partyhumöret är på topp. Vi är laddade för årets sista kväll!

Såg tre små hundar på stan med Canada Goose-jackor på sig... Why god why?!

lördag 29 december 2007

FÄRGGLAD TILLVARO


Igår flyttade Sjögräs sina saker till den nya lägenheten. Så mycket snart är jag ensam i huset.. Väntar på att saker och ting ska lösa sig. Vilket det förhoppningvis gör snart. Har några jobb att söka nu också, det är positivt. Har även blivit kallad till audition för Astrid Lindgrens Värld, positivt även det!:) Hur det än blir så blir det ju bra. SÅKLART. Ikväll kommer Hagström och Skogsberg hit på middag sen blir det att dance the night away!:)

Här hemma har vi syatelje. Sjögräs syr sin nyårsklänning i grönt fotbollströja-tyg. Grönt är skönt. Dessutom har hon blivit brunett! Brunett rockar fett. Ni får även en fin bild på hennes fötter och min nya matta. Blått är flott.

SLUTJULAT

Tillbaka i sthlm. Jag har ätit min sista trillingnöt från Paradisasken och frossat färdigt. Nu är julen över för denna gång. Jag känner mig hjärtligt välkommen hem till sthlm, min lägenhet och SATS.

Vilken underbar jul jag har haft! Mysigt att umgås med alla mina familjer: Larsson, Andersson, Sjögren, Bergström, Ahlström, Lindström, Håkansson och Halling. Och vilka fantastiska julklappar jag har fått!! Helt sjukt! TACK TACK TACK TACK alla för fina klappar och julhälsningar!! Jag har tydligen varit VÄLDIGT snäll det här året..;)

Jag, pappa och Linus lämnade Håkanssons hus i Helgum först av alla, för att hinna till Sundsvall och se premiären av Snövit. Det var så himla bra! Vilka duktiga vänner jag har, det var underbart att se. Fick krama om alla en snabbis efteråt, men det brände rejält under ögonlocken (okej.. jag grät lite också..) när jag satte mig i bilen och skulle åka därifrån. Att skiljas är som att dö en smula, vilket man får uppleva om och om igen. Jobbigt. Men samtidigt skönt att känna att man har så fina människor i sitt liv, som man tycker så mycket om, att det gör ont att säga hejdå. Jajamen, då fick vi vara lite sentimentala idag också.. :)

Marit som den undersköna Snövit, jag som den glåmiga i röd skjorta och Linus som den största och bästa lillebrorsan! Jag försökte fota under föreställningens gång, men eftersom min kamera är i kassaste laget (!) fick jag bara suddiga bilder. MEN, min snälla fader gav mig en ny kamera i julklapp. Den gamla ska kasseras. Inga fler suddiga bilder på bloggen alltså.

Miss Hanna Lindström - Brorsan - har kommit hem!! Jetlaggad och härlig. Fantastiskt! Imorgon kommer hon hit till mig för nyårsfirande. Klockers!

Avslutar detta inlägg med en bild på mitt kusinbarn Alfons, söt som socker! Och en bild på pappsen, från vår kex&ost-kväll i torsdags!

tisdag 25 december 2007

JUL JUL HYSTERISKA JUL


Det är som vanligt. Julfirandet alltså. Men i år försökte vi i alla fall rymma! Vi packar bilarna fulla med grejer och far 4 timmar norrut. Åker till ingenmansland där det är mil till närmsta granne och affär. Vi huserar i ett 100-årigt hus på 400kvadrat. Men den tar tamejfan rygg på oss och följer efter. Brer ut sig över varenda liten kvadratmeter i Fanny&Alexander-huset och lämnar ingen oberörd. Jag pratar naturligtvis om hysterin. Den hysterin som är lika självklar som julskinkan på julbordet, att Kalle Anka är nakenfis och att kaffefläckar trivs på Marits kläder. Den Larssonska hysterin går INTE att undkomma. Vi är 14 personer i världens största hus, men det går inte att gömma sig. Det är väl precis så det ska vara, konstigt (och skönt) vore det annars. Men det är kärlek, ren och skär kärlek.

Vi försökte oss på att spela sällskapsspelet "Bluff",vilket slutade med att kaos utbröt och vi fick byta spel. TP, tänkte vi skulle passa. Pappa Besserwisser utsågs sig själv som huvuddomare (hur man nu kan ha en domare i TP, men visst) och som vanligt pratar alla i munnen på varandra och uttrycker sin frustration över att de andra lagen ALLTID får dom lättaste frågorna. Att spela spel med min släkt är det största tålamodstestet of all time, kan jag tala om. MEN trots hysteri och kaos, skulle jag aldrig byta bort det mot något annat. Jag är lyckligt lottad!
Familjen Håkanssons hus är fantastiskt och vi stortrivs. Vi firar traditionsenligt och har till och med fått besök av tomten! (En tradition som vi håller hårt på, trots att den yngsta av oss är 14 år) Högtravande midnattsmässa, promenader i vinterlandskap och jam/sång-sessions har vi också hunnit med. Jamenvisst har vi det underbart!:)

Vill hälsa fröken Lindström välkommen hem. Jet lagged, men lycklig återvände hon till Sverige på julaftonsmorgonen. Imorgon ska jag träffa henne. Kärlek, det är allt jag har att säga. Kärlek.

Skickar lite virtuell snö till er alla som har en grön jul. Förhoppningsvis försöker vi alla dra vårt strå till klimathots-stacken. Förhoppningsvis kan vi få riktigt vita jular igen.. Jag hoppas det.

söndag 23 december 2007

En hemsk tanke slog mig, ang att vi ska fira jul mitt i ingenstans...
Konversation mellan mig och storebror:

- Du.. hur är det med mobiler där uppe?
- vadå..?
- Jaaaa, man har mottagning...väl?
- Nja.. räkna inte med att kunna prata i mobilen..
- Va?! Men man kan väl messa...?!
- Ja, det finns ETT fönster man kan stå vid där man har mottagning.

Fantastiskt. En god och mobiltelefonfri jul ska jag alltså ha, alternativt hänga vid det där fönstret. Men då vet ni.. Kan jag inte nås på mobilen, skicka en brevduva eller nåt..

NU ÄR DET JUL IGEN!

Startskottet har gått, Larssons årliga julhysteri har börjat! Bocken är på plats i Gävle och jag likaså. Liftade med syskonen Sjögren igår och kom hem till pappa där mina bröder redan var på plats. Som vanligt blir det alltid hysteri och tusen saker som ska göras på samma gång. Som alltid. Alla vi ungar drar åt varsitt håll och pappa försöker pedagogiskt lösa allt så att alla blir nöjda. Precis som vanligt. Det är sån komik. Klockan 15 var det uppställning hos farmor. Familjen Larsson kom naturligtvis en kvart för sent. Som alltid. Jag frågade pappa om vi nånsin kommit i tid till farmors årliga bjudning. Han hävdar att vi faktiskt har det, men jag kan dock inte minnas det. Farmor bjöd som vanligt på hutlöst mycket mat! Hur gott som helst. Kusingänget med mina söta kusinbarn var på plats så jag fick agera lektant en sväng. Visst är det väl fantastiskt att få busa med söta barn, som man sen kan lämna tillbaka till föräldrarna när man blir trött?! Perfekt upplägg tycker jag!:)

Fick precis ett mail från Hanna "Brorsan" Lindström som ju är på väg hem från Kanada. Tydligen är världen och nån elak amerikansk flygplatssupervisor emot henne. Hon är nämligen fast i New York, missat sitt flyg, är utan packning och väntar på att allt ska lösa sig så hon kan komma hem till jul. Hoppas hoppas hoppas hoppas! Jag håller tummarna!!!

Nu ska familjen Larsson bege sig 30 mil norrut, nära Hannas gamla hemtrakter Sollefteå, för att fira jul i familjen Håkanssons casa. Tillbaka till civilisationen kommer jag på annandagen. Tills dess..

GODASTE JULEN TILL ER ALLA!!

tisdag 18 december 2007

MINA NYCKLAR OCH JAG..

Tro det eller ej men just nu sitter jag inne i min lägenhet och skriver! Fan-bloody-tastic!:) Fick nyckeln med posten från Pite och när jag kom hem och hade släpat in mina väskor, vad fann jag liggandes på mitt sovrumsgolv?! Mina nycklar såklart! Där ser man..! Nu är vi i alla fall återförenade - jag och mina nycklar - och kommer aldrig att skiljas åt igen..
Marit ska vara med i Singing Bee som sänds på Tv3 i vår och självklart var fancluben på plats vid inspelningen! Publikuppvärmaren uppmanade oss att ha kul, dansa och sjunga.. Så självklart gjorde vi det! Vi hade hur kul som helst, dansade och sjöng i godan ro.. Tills en av producenterna kom fram till oss.
"Är ni Marits anhöriga.? Två saker: 1, sjung inte så högt. 2, bua inte när det går dåligt för de andra deltagarna. Det kommer bara att påverka Marit och kan resultera i att hon blir diskad"
Oups. Så man fick alltså inte dansa och sjunga FÖR mycket.. Och när det kom till "buandet" (Jag sa "yesyesyes" och gjorde spänna-biceps-vinnar-gester + peacetecken och Frida hoppade upp och tjoade), så var det ju för att vi blev glada för att Marit inte åkte ut! Inte för att trycka ner de andra deltagarna såklart. Men inte visa för mycket känslor inte..Nej nej.. Lagom är ju bäst..!;) Hängivna var vi i alla fall. Och Marits allra största fans, såklart!:) Marit, hon var snyggast av alla och hur duktig som helst. Vi var lätt den bästa publiken (och den jobbigaste om du frågar den där producenten), vi fick tom en egen kamera som enbart filmade oss. Så pass galna var vi. Crazy. Se där, kanske man får lite tv-tid framåt vårkanten! All reklam är bra reklam, som Norberg skulle säga..



Körde sista showen i Småland i helgen. Har varit hur roligt som helst att jobba med Emil, Johan och de andra i PO´s lada. Fantastiska människor!!

måndag 17 december 2007

SUPERFIFFIGT UTAN NYCKEL!

Ibland är det extra roligt att vara Malin Larsson. Som när tiden inte räcker till och man får tokstressa till tåget, när man slår i knäet i sängramen och får uppleva fysisk smärta från helvetet eller som nu: när man har tappat bort sina nycklar och inte kan komma in i sin lägenhet!
Hemma hos mig och Sjögräs har vi en sån där superfiffig dörr som man inte behöver låsa när man går, det fixar den helt själv nämligen! Superfiffigt. När jag for mot Smålandsskogarna för show i fredags så la jag ner nyckeln i väskan. (VÄL?!?!) Men igår när jag kom tillbaka till stan och skulle ta mig hemåt upptäckte jag att det inte fanns några nycklar nånstans i mina väskor. Inte ens när jag för 7:e gången vände upp och ner på väskan fann jag mina nycklar.. Så, jag måste ha tappat dem under jobbhelgen i Småland.. eller så har jag, till min egen rädsla för mig själv, glömt dem hemma. Superfiffigt! Sjögräs nyckel är dock på väg ner från Piteå med posten och bör landa i en brevlåda nära mig imorgon förmiddag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det löser sig alltid! Som tur är har jag vänliga vänner som tar hand om mig. Så jag har tak över huvudet och huserar vid Fridhemsplan nu. Läget är alltså under kontroll. Om brevet med nyckeln i nu inte försvinner på Tomteboda så kommer jag in i min lägenhet imorgon. Superfiffigt!

torsdag 13 december 2007

THOREDS DAG!

Det är inte bara Lucias dag idag, det är ju trots allt Thoreds dag också! GRATTIS på födelsedagen, Ola! Och så får födelsdagebarnet vara med på bild såklart,-iklädd en vit skrud och kikare Luciadagen till ära. Nämen va trevligt! GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

GLAD, TRÖTT OCH FNITTRIG LUCIA!


Till skillnad från igår, ställde jag alarmet på mobilen i morse. Okristligt tidigt dessutom! Efter 4 timmars sömn studsade jag upp vid 6 för att möta upp Millan vid St Jacobs kyrka i Kungsträdgården. Sen slog vi oss ner i en bänkrad i kyrkan och tittade på luciatåg! Som alltid vid såna här tillfällen hör man barngråt då och då, nåns mobil som ringer, hostattacker.. det hör ju till på något sätt. Men kören sjöng så fantastiskt vackert, så man hörde inget annat! Så stämningsfullt! Riktigt duktiga. Jag fick ett fnitteranfall (kanske också hör till på något sätt..???! Nähä.), ni vet när man absolut inte får skratta och så kan man bara inte hålla sig!? En av stjärngossarna hade tappat sin pappskiva runt ljuset och stearinet rann nerför hans hand och i ren panik kastade han ljuset mellan sina händer för att inte bränna sig. Han såg att jag såg detta, vi utbytte menande blickar och så började vi båda skratta. Min övertrötthet gjorde att det dröjde lääänge innan jag kunde sluta. Kände mig väldigt vuxen och mogen när jag satt där och tittade ner i golvet och kämpade för att inte skratta. Bra där, Malin!:) Det blev en väldigt mysig morgon, tack Camilla att du tvingade mig att följa med!
Förresten, har jag berättat att min kära sambo Sjögräs fått ett 1:a hands kontrakt på en lägenhet och kommer att flytta i från mig? Jag är öppen för förslag.. Om ni har en suverän lösning för mig, så hör av er! Och om ni har ett jobb till mig, hör av er då också!;)

HANNA OCH JAG!

För första gången på mycket mycket länge bestämde jag mig för att inte ställa alarmet på mobilen, utan att sova tills jag vaknade av mig själv. Så med gott samvete tog jag en rekorderlig sovmorgon idag! Ett steg i rätt riktning att avdramatisera min livssituation just nu, som ger mig en hel del huvudbry. Efter en sen frukost spenderade jag några timmar i tvättstugan, surfade runt på nätet, tränade pump på SATS, läste tidningar och bara hade en kravlös Malinonsdag. SKÖNT, och behövligt! Hamnade på Youtube och bland klipp från Oscarsgalan och passade på att gråta en skvätt till vinnarnas-"and the oscar goes to.."-moments! Jajaja, jag vet...! (She was lookin kinda dumb with her finger and her thumb In the shape of an "L" on her forhead - thats me!) Gråtmild har blivit mitt signum de senaste dagarna.. Oscarsgalan och slutet av "Love actually" sätter (tydligen) fart på mina tårkanaler just nu..

Min onsdag avslutades med en inspirerande träff med fröken Hagström, som på äldre dar lärt sig att dricka öl, duktigt! Vi pratade om det ikväll, att det är så underbart att bo i samma stad som ens närmsta vänner! Att man kan skicka ett mess till någon och ses några timmar senare - samma kväll - är ett privilegium. Tacksamhet, känner jag!

.

Idag for Nadja tillbaka till Gran Canaria.. Jag har letat flygbiljett på nätet, för i januari ska jag bannemej åka och besöka Flood! Så blir det!:)

onsdag 12 december 2007

JULMYS HOS FRIDA!


Min kamera är så kass och tar suddiga bilder (nej, det är inte jag som fotograf som sabbar!) men denna bild är ju SÅ fin och med SÅ otroligt fina tjejer så jag måste lägga upp den ändå! Ni får ha överseende med kvaliteten helt enkelt. Nämnde jag förresten att jag önskar mig en ny och BRA kamera i julklapp..?

När ute är grått och trist, kan man tassa hem till Frida och mysa alá jul! Vi drack en massa olika sorters glögg, åt mat och fika! Jag blev så mätt så jag knappt kunde andas. Mammas Nybokaka gjorde succé också, igen!:) Hon kan hon, min lilla mamma! Trots denna sjuka mättnad, efter alldeles för mycket Nybokaka, fanns såklart energi att busa med Casper,- Gustav och Marias bebis som också var på plats. Kanske har det med åldern att göra, men med en bebis i rummet är det svårt att fokusera på annat! Vilken sötnos, får ont i hjärtat!(Knappt känslig tjej!) Ack, vilken mysig och energigivande kväll!!

måndag 10 december 2007

MALINS OCH NOBELS DAG!

Japp, då har man namnsdag igen då. Börjar bli tjatigt detta;)
Grattis alla Malinar där ute, idag är det vår dag. Okej då, liiiite Nobels dag också. Malins OCH Nobels dag.:)

Har funderat mycket idag, framtidsångest som spökar igen. Men som tur är har jag mina fina vänner att umgås och diskutera med, och då känns allt mycket bättre. Ord kan inte beskriva hur tacksam jag är över mina vänner! Blir tårögd bara jag tänker på dessa underbara människor som jag har i mitt liv.

söndag 9 december 2007

TRÖTTER..

..är den dvärg jag skulle vara idag om jag skulle befinna mig i Snövits värld, vara en meter kortare och bo med sex andra dvärgar.. Efter en hektisk och mycket mysig helg är jag just det, -trött. Men vad gör lite trötthet när man får jobba med roliga människor, umgås med härliga vänner och parta med Nadja på hennes 25-års fest?! Just precis, ingenting. Det gör ingenting! TACK NADJA och co för en fantastisk lördag. Och tack lovely Lovan för lånet av lägenhet och den enorma gästfriheten!

lördag 8 december 2007

GRATTIS MIN ÄLSKADE LILLEBROR!

Klockan är 8.00, det är lördag och jag har redan varit vaken i 1,5 timme. Det ni! Vi körde show i PO´s Lada igår, gick jättebra! Fick några skamliga förslag efter showen också.. Inte riktigt den charmigaste formen av uppvaktning, men man får väl vara glad för det lilla!;) Idag blev det uppstigning i ottan för att skjutsa Johan till bussen. Jag hakade såklart på och ska snart fortsätta min resa, till Örebro! Idag ska hon firas, den träliga token Nadja! 25-års festen nalkas!

En massa kärlek till min lillebror!! Han fyller 19 år idag! HIPP HIPP HURRA!!! GRATTIS Limpan, du är ju världens bästa lillebror! Ojojoj, va jag älskar dig! Ha en FANTASTISK födelsedag..! KÄRLEK!!

fredag 7 december 2007

BORÅS BORÅS..

.. staden där det alltid regnar. Men i mitt hjärta var det enbart solsken! Mötte upp världens bästa Nadja på hotellet och under några intensiva timmar gick vi igenom vad som hänt i våra liv det senaste halvåret. Så otroligt underbart att träffa henne!! Vi kollade på "Hotelliggaren", hur kul som helst! Sen gick vi hela gänget till "Brasseriet" och firade Nadjas och Fredriks födelsedag och umgicks. MysMysMys! Vilka fina människor!! Vänner, vad skulle man göra utan dessa?!

FREDRICH, hoppas du hade en underbar födelsedag!!!



onsdag 5 december 2007

INSPELNING,-PÅ INTERNET!

Fick ett mess från Magnus häromdagen. Låten vi spelade in förra veckan ligger nu på nätet, kul! Jag är med och skriker lite i slutet av låten. Om ni vill lyssna, så finns den på: www.myspace.com/malexhome låten heter Mad Man.

LYCKOFIGURS PERSONALFEST NR 2









I söndags samlades alla Lyckofigurer (förutom Hanna som är kvar i Kanada - godkänd ursäkt!) vid Hooks herrgård, några mil söder om Jönköping. Det blev bad i tunnor, bastu, 3-rätters i en tipi, tävling, sång och party! Tack alla härliga lyckofigurer för en mycket trevlig fest!! Och TACK Brunskog!

måndag 3 december 2007

SHOW I PO´S LADA

Vart var jag nånstans? Jo, just ja! Min hysteriska kamp mot klockan och min tidsoptimism.. så var det. Jag hann som sagt med tåget, eftersvettades till Norrköping och landade tills slut tryggt och säkert i Jönköping. Tack för fina kommentarer! Jag vet ju att jag har många likasinnade omkring mig. Och Nadja, även du - försök inte! ("NADJA, ditt tåg går om 1 timme och 10 minuter!!") ;)

Joel mötte upp vid tåget och vi hann diskutera livet över lite mat och sen var det jobb som gällde för hela slanten. Tillsammans med Emil och Johan ska jag köra show vid julbord i PO´s lada, mitt ute i de småländska skogarna, fram till jul. Ytterst trevligt! http://www.poslada.com/

Det blev en bra helg. Kul att hänga med roliga människor och showandet gick ju klockers!